top of page

Het kennismakingsgesprek

Als jullie een mediation overwegen, is het belangrijk om van tevoren goed te weten wat je daarvan kunt verwachten. Ik bied daarom altijd de mogelijkheid tot een gratis en vrijblijvend kennismakingsgesprek.

 

In het kennismakingsgesprek geef ik uitleg over het mediationproces, over mijn eigen rol daarin maar ook over de (belangrijke) rol die jullie als partijen zelf spelen. Daarnaast komen zaken als de doorlooptijd, de kosten en natuurlijk het onderwerp van mediation aan bod. Vanzelfsprekend is er alle ruimte om vragen te stellen. Het gesprek biedt zodoende de gelegenheid om jullie een goed beeld te vormen van mij als mediator. Voor een goede mediation is het immers van belang om vertrouwen te hebben in de mediator. Op mijn beurt zal ik nagaan of de kwestie die jullie opgelost willen zien, zich leent voor mediation (wat vaak het geval is).

Tot slot zal ik een toelichting geven op de zogenaamde mediationovereenkomst. In die overeenkomst worden de afspraken opgenomen die een mediator en partijen met elkaar maken. Dat is dus een belangrijk document.

 

Vergaderruimte
bottom of page